Åbent hus på Hospice Søndergård

24. oktober 2010
Ca. 600 blev vist omkring i det smukke nye hospice
På Hospice Søndergård ved Måløv, der blev indviet den 20.oktober, var der modtagelse den 22. oktober af de 30 ansattes familier, og lørdag og søndag den 23. og 24 oktober, var der åbent hus. Særligt omegnens beboere og Hospiceforeningens medlemmer var inviteret, og ca. 600 mennesker blev vist omkring i det smukke hus og fik forklaring om dets tilblivelse og funktion. Udover mange af de ansatte og nogle af de p.t. 22 frivillige samt medlemmer af Hospiceforeningens bestyrelse viste rundt.
Mange besøgende udtrykte stor tilfredshed med det smukke hospics
gennemtænkte og hyggelige elegance.

Der blev uddelt over 400 eksemplarer af Hospiceforningens nye brochure, og en vis tilgang af medlemmer må ventes. Det afskrækker næppe mange, at kontingentet er sat op til 100 kr. årligt for enlige og 150 kr. for par. Ved indmeldelse dette år ud gælder kontingentet frem til 2012.

Vi arbejder p.t. navnlig på at få kvoten på 56 hospicepladser i Region Hovedstaden forøget, så regionen kommer mere på linje med det øvrige land. Som støtteforening (iflg. de nye vedtægter) arbejdes der på at få en hjemmehospicefunktion tilknyttet Hospice Søndergård. Dette kræver politisk vilje og udvidet driftsaftale med region Hovedstaden.

Hospiceforeningen havde regnet med at kunne donere et svensk spa til 250.000 kr., men der har vist sig mulighed for donation fra en udenlandsk fond. I så fald mangler der stadig penge til massagestol(e), havemøbler og gardiner m.m., men vi må lige se, hvad andre fonde kan klare først.

De første 7 beboere ankommer mandag den 25. oktober og de sidste 7 kommer dagen efter, og alt er rede til at modtage alle 14. De vil blive mødt af blide harpetoner - som også lagde stemningen under ruindvisningerne i week-enden.

24.10.2010
Helge Hagenbo
formand for Hospiceforeningen for Region Hovedstaden.