Filadelfia Hospice modtager flot donation

26. oktober 2007
Støtteforeningen for Filadelfia Hospice har modtaget donation på 1/4 million

Støtteforeningen for Filadelfia Hospice fik i foråret en henvendelse fra ægteparret Inge og Uffe Biering, der fortalte, at Inge Biering Thomsen ønskede at donere 200.000 kroner til Støtteforeningen for Filadelfia Hospice under en eller anden form.
En brevveksling mellem ægteparret og mig førte til et møde i august måned mellem Inge og Uffe Biering og formanden for Filadelfia Hospice provst Jørn Noe, Kolonien Filadelfias adm. direktør Flemming Christensen og mig.
Mødet resulterede i, at Inge Biering Thomsen øgede den påtænkte donation til ¼ million kroner som grundkapital til stiftelse af selve Filadelfia Hospice. Det er fantastisk!

Om Støtteforeningen for Filadelfia Hospice skal jeg kort sige, at den blev stiftet den 1. november 2006 med Flemming Christensen som fødselshjælper - altså for knap et år siden - og har nu godt 150 engagerede medlemmer. Medlemsantallet forventes at stige kraftigt, når Filadelfia Hospice kan fremlægge skitser og tegninger eller er bygget. Alle mennesker løber risikoen for at få brug for hospiceplads, og ved alle danske hospice's er der støtteforeninger af medlevende mennesker.

  1. Støtteforeningen støtter etableringen og udviklingen af Filadelfia Hospice.
  2. Støtteforeningen udbreder kendskabet til hospicetanken i Region Sjælland.
  3. Støtteforeningen vil gennem Hospice Forum Danmark (paraplyorganisation) skabe forståelse for idégrundlaget for lindrende omsorg og pleje.
  4. Støtteforeningen etablerer informationsvirksomhed til medlemmer og andre gennem nyhedsbreve og pjecer til biblioteker, læger, kirker etc..
  5. Støtteforeningen forestår arrangementer til støtte for indsamling af midler. Senest har vi den 21. september haft besøg af skuespilleren Lone Hertz, der i koloniens kirke reciterede Johannesevangeliet.
  6. Støtteforeningen vil bidrage økonomisk til udsmykning m.v. af Filadelfia Hospice.
  7. Støtteforeningen vil bidrage med praktisk hjælp i forbindelse med gudstjenester, koncerter, sammenkomster og pårørendeaftener m.v.
  8. Støtteforeningen vil skaffe personer til et lille besøgskorps, der kan sidde hos den syge, mens familien f.eks. skal have et pusterum.
  9. Støtteforeningen vil hjælpe med at finde frivillige til praktisk og menneskelig omsorg på Filadelfia Hospice og bidrage til en helhedsorienteret indsats.

Ole Lund
Formand for
Støtteforeningen for Filadelfia Hospice