Frivillige spreder varme

10. marts 2010
Et muntert tilbageblik på frivillighedsdagen af Marianne Harboe.
Med denne overraskende overskrift, filosoferer Marianne Harboe videre efter inspirationsdagen "Når frivillige filosoferer" i Vejle:
- Det blev en dejlig dag den 6. marts i Vejle med Thomas R. Jensen og Michael H. Larsen som filosofiske førerhunde. Vi undrede os som børn igen og stillede underlige, forunderlige og meget enkle spørgsmål om liv, død og. termokander.
- Hvad er en hospicefrivillig? Hvad er en termokande? På turen hjem i toget funderede jeg - som vi lige havde lært - og spurgte videre: Hvad er FORSKELLEN på en termokande og en hospicefrivillig?
- Efter i "Benediktisk" stilhed at have grublet færdig, lød svaret: "En termokande holder på varmen - en hospicefrivillig deler ud af den!" Det var lige før, at jeg blev stum af benovelse over mit geniale svar. Ved nærmere eftertanke betvivler jeg dog, at min nyvundne indsigt kan karakteriseres som dyb visdom. men løgn er det jo ikke!
- Hvad er visdom? Hvad er løgn? Nej, nu tør jeg ikke rode mig ud i mere, jeg er trods alt kun filosof på begyndertrinnet.
- Hvorom alting er, så var vi en opstemt lille flok af nyudklækkede filosoffer, som tog afsked med hinanden på Kbh's hovedbanegård, og takker Hospice Forum, arrangørerne og de to filosoffer for en inspirerende dag, som ikke går i glemmebogen, slutter Marianne Harboe fra Foreningen af Frivillige ved Hospice.