Gentofte Kommune uddanner 30 palliative medarbejdere

01. oktober 2010
Palliativ undervisning bygger bro mellem personale og patient.
I Gentofte Kommune har man uddannet 30 nøglepersoner som igangsættere. De skal bl.a. medvirke til, at uhelbredeligt kræftsyge får den mest optimale lindrende behandling, uanset om de bor i en beskyttet bolig, på plejehjem eller i egen bolig.
- Opgaven er f.eks. at øge personalet i hjemmeplejens kompetencer gennem læring og konkret samarbejde ved den syges seng. Det er vigtigt, at alle er med på, hvilken behandling som skal til. Vi har at gøre med mennesker, der er meget syge, og deres behov for hjælp og støtte bliver ikke reduceret til en tiendedel fredag eftermiddag kl. 14.00. De har brug for hjælp døgnet rundt, uanset om de bor i en beskyttet bolig, på plejehjem eller i egen bolig, siger sygeplejefaglig konsulent i Gentofte Kommune, Inger Hee, til cancer.dk.
Den palliative indsats er prioriteret højt i mange af landets kommuner, og der er gennem årene udviklet forskellige former for kommunal praksis. Men kan de overføres mellem kommunerne?
- Strukturen i kommunerne er meget forskellige og dermed organiseringen. Men det faglige indhold og retningslinjerne i den palliative indsats vil kunne bruges her og nu, hvis det er, fastslår Inger Hee.