Hospice holder kontakt til efterladte

08. juni 2010
På Hospice Djursland tages hånd om efterladtes kriser i selvhjælpsgrupper.
- Hvor er det dejligt, at andre efterladte har det som mig, at det er helt "normalt", at have det sådan.
Det fortæller Merete, der er efterlevende efter ægtefællens død på Hospice Djursland. Og genkendelsens glæde fik hun i en sorggruppe på hospicet.
- Det var rart at få mulighed for at tale og lytte til andre, som forstod ens tilstand.Der blev ikke stillet spørgsmål, men blot nikket og forstået uden mange ord, fortæller hun.
- Det var den første gang i lang tid og en stor lettelse at andre kunne forstå, hvordan jeg havde det. Jeg glædede mig til næste møde.
Hospice Djursland tilbyder hjælp i selvhjælpsgrupper for efterladte. Psykologen på hospice visiterer
til selvhjælpsgruppen, som ledes af to sygeplejersker. Hospice sender invitation ud til de visiterede, og det er frivilligt at deltage.
Der er mellem 6 og 10 deltagere, gerne med ligelig fordeling af mænd og kvinder. Man prøver også at finde efterlevende der aldersmæssigt passer sammen. Gruppen mødes på hospice seks gange à halvanden times varighed, og med ca. tre ugers mellemrum.
- Det ene øjeblik er man pårørende til en nærtstående, som er alvorligt syg, og det næste øjeblik har man mistet og er nu også "den efterlevende". Denne afgørende og skelsættende forandring, som sker i den pårørendes liv i denne overgang, udløser ofte en kriselignende tilstand. Det er baggrunden for, at vi fortsat tilbyder dem en kontakt her fra Hospice Djursland, fortæller hospiceleder Doris Simonsen i Hospice Djurslands nyhedsbrev.