Hospice i den sydøstlige del af Region Midt!

07. oktober 2010
Pressemeddelelse fra Støtteforeningen for Hospice Østjylland
Regionsrådet har 29.september besluttet, at det næste hospice skal bygges i den sydøstlige del af Region Midt. Støtteforeningen for Hospice Østjylland ser det som en tilkendegivelse af, at Regionen bakker op om støtteforeningens initiativer.
Skanderborg ligger centralt for en befolkning på ¼ million mennesker, som til nu har været svigtet hospicemæssigt med alt for lang afstand til nærmeste hospice med plads. Skanderborg ligger godt også med hensyn til trafikal infrastruktur, og der er i udkanten af Skanderborg stillet en gratis, stor grund i et naturskønt område til rådighed for et hospice. Foreningen har på få år fået ca. 1800 medlemmer, som kommer fra hele den sydøstlige del af Regionen, og som alle peger på Skanderborg som stedet for det næste hospice.
I hele landet mangler der ganske mange hospicepladser, og der er grund til at forvente, at Kræftplan 3, som forventes vedtaget af Folketinget her i efteråret, vil stille krav til regionerne om flere hospicepladser.
Støtteforeningen har sammen med Danske Diakonhjem alle planer til et hospice klar og vil nu henvende sig til fonde, privatpersoner og foreninger for at skabe den nødvendige økonomiske baggrund for etablering af et hospice med 12 pladser.

Støtteforeningen kan kontaktes tlf. 86521483 eller info@hospiceostjylland.dk

Støtteforeningens hjemmeside www.hospiceostjylland.dk