Hospice-koncert 2008 i Maribo Domkirke

22. oktober 2007
Støtteforeningen for Hospice i Maribo fejrede den internationale hospicedag

Støtteforeningen for Hospice i Maribo fejrede den internationale hospicedag med et velbesøgt arrangement søndag eftermiddag i Maribo Domkirke. Det var foreningens ønske udelukkende at benytte lokale kunstnere, og det var også en flot buket af medvirkende, der havde givet tilsagn om at yde deres bidrag til denne dag.

Overlæge, og formand for støtteforeningen, Torben Kjær bød velkommen og ledede eftermiddagen, og fik mellem indslagene bragt nogle centrale facts om hospice. Bl.a. at hospicetanken bygger på kristne livsværdier, at ophold på hospice er gratis for alle, og at ophold er for alle.

Den første optrædende var revydirektør Flemming Krøll, som havde danske og svenske viser på repertoiret, og mon Evert Taube havde tænkt på, hvor godt 2. vers i hans digt "Så længe skuden kan gå" passede til anledningen:

"Og hvem har sagt,
du ska` ta` det for givet,
at der for dig kun er lykke i livet.
Hver gang en dag den er endt,
og stjernerne blir` tændt,
så tænk på alt det dejlige der er hændt".

Det er netop det, der er godt at tænke på, når livet tilskikker sig sådan, at tunge skyer hober sig op, og vi føler at lyset lukkes ude. Kun ærgerligt, at akustikken i Domkirken ikke er til hurtig tale.

Storstrøms Kammerensemble spillede satser af Johannes Brahms som var dejlige at høre på, og som klang godt i den store Domkirke.

Biskop Steen Skovsgaard havde valgt at tale over emnet: "Men vi tror du falder i levende hænder". Et emne der var nærværende og gav stof til eftertanke.

Organist ved Sakskøbing Kirke Flemming Chr. Hansen havde til anledningen valgt at uropføre et selvkomponeret værk "Allehelgens-meditation". Det var en stor nydelse at lytte til, og en stor ære for tilrettelæggerne, at netop denne dag blev valgt til uropførelsen.

Udover dette fik vi også lejlighed til at lytte til nogle af de kendte "Sakskøbing Præludier" som er helt utrolig smukke.

Dagen bød herefter på præsentation af den kommende hospicepræst, Lisbeth Sinnet Froholdt, sognepræst i Landet - Ryde sogne. Hun gav udtryk for sin baggrund og sine tanker om arbejdet på hospice, og hendes forventede samarbejdet med det øvrige personale.

Arrangementet sluttede med dejlig wienermusik udført af koncertmester Franz Racz og hans ensemble. Det var festligt, fejende og fornøjeligt, og en fin afslutning på en afvekslende og spændende dag, hvor Domkirkens ærværdige gamle kupler for en stund måtte lægge rum til andre toner og rytmer end de vanlige.

Karen Melchior Jensen
Sekretær for Støtteforeningen