Hospice-sagen i fremgang!

19. maj 2007
65 nye hospice-pladser er på vej - men der er behov for mange flere

Hospice-sagen i fremgang!

Der bygges hospicer som aldrig før!

65 nye hospice-pladser er på vej - men der er behov for mange flere
- Aldrig tidligere er der inden for et år etableret så mange nye hospice-pladser i Danmark. De 5 nye regionsråd har i alt godkendt 65 nye hospice-pladser, sagde Tove Videbæk ved Hospice Forum Danmarks 5. ordinære generalforsamling lørdag d. 12. maj.

Efter et meget fremgangsrigt år for hospice-bevægelsen afholdt Hospice Forum Danmark (HFD) årsmøde under temaet: ""Hvordan giver vi uhelbredeligt syge en mere værdig afsked med livet". Deltagere i årsmødet var læger, sygeplejersker, frivillig-koordinatorer, frivillige, støtteforeninger m.m.fl. Landsformanden, fhv. MF Tove Videbæk, kom i sin beretning ind på den glædelige udvikling, som har fundet sted efter vedtagelsen af hospice-loven i 2004. Som folketingsmedlem pressede Tove Videbæk selv på for at få denne lov vedtaget.

Tove Videbæk oplyste endvidere, at antallet af hospice-pladser inden for en overskuelig fremtid vil være 190. Det er ganske vist langt fra de 257 pladser, som Folketinget for 3 år siden dokumenterede behov for. Men der er i dag et folkeligt pres på, så de nødvendige pladser bliver forhåbentligt meget snart etableret.

Venteliste til hospice skal afskaffes!
Tove Videbæk opfordrede landsforeningens medlemmer - hospice-bestyrelser og støtteforeninger over hele landet - til at holde øje med udviklingen i eget område, idet hun sagde: Vær opmærksomme på, om I kan tage imod alle de borgere, som ønsker og har behov for at komme på hospice!

Hun tilsagde Hospice Forum Danmarks fortsatte fulde støtte til det arbejde, der skal sikre, at de svageste patienter kan få et reelt tilbud om ophold på hospice i den sidste fase af livet. Det kræver, at ventelister og lister over afviste patienter bliver bragt ud af verden. Alle alvorligt syge og døende skal have mulighed for at komme på hospice, hvis de ønsker det og har behov for det. Ved livets afslutning er det irrelevant med ventelister! sagde Tove Videbæk

Handlingsplan med visioner
Hospice Forum Danmark vil i det kommende år arrangere offentlige møder og sammen med andre organisationer arbejde for oprettelsen af et Palliativt Råd i Danmark. Endvidere skal der arbejdes med etablering af hjemmehospicer, daghospicer og etablering af flere palliative teams m.v.

Tove Videbæk afsluttede et vellykket årsmøde med ordene: "Vi hjælpes til verden med kærlighed og omsorg, og vi bør afslutte livet, omgivet af kærlighed og omsorg." - Det er essensen af, hvad hospice-sagen drejer sig om, sluttede Tove Videbæk.

------------------------------

For yderligere information:
Kontakt:
Formand f. Hospice Forum Danmark, Tove Videbæk: tlf. 23 41 31 79
Adresse: Birkebæk 10, 7330 Brande
E-mail: formand@hospice.dk
Web: Hospice Forum Danmark: www.hospiceforum.dk