Hospice Søndergård indviet

22. oktober 2010
Den 20.10.2010 kl. 20.10 blev Hospice Søndergård ved Måløv i Nordsjælland indviet
Den 20.10.2010 kl. 20.10 blev Hospice Søndergård ved Måløv i Nordsjælland indviet.

Det tog 21 måneder at opføre det 1750 kvm. store hospice med 14 pladser, og det er det første hospice i Region Hovedstaden, som ikke er baseret på en ombygning af ældre lokaler.

Det har taget 4 år at få driftstilladelse fra regionen, købe grunden af Ballerup Kommune, skaffe byggelån trods finanskrisen, afholde prækvalifikation og totalentreprenørkonkurrence, udføre bedømmelsesprocedure og bygge det smukkeste og topmoderne hospice, man kan tænke sig, - tegnet af Henning Larsens arkitektfirma og udbygget af donationer fra flere fonde.
Anbefalingerne i "Det gode Hospice" er mere end opfyldt.

Undervejs har Hospiceforeningen for Region Hovedstaden med tak måttet overdrage alle rettigheder og forpligtelser til OK-fonden, fordi en finansiering ellers ikke var opnået, trods økonomisk bistand af hospicepuljen og Realdania. Flere andre fonde har bidraget til resultatet.

Samtidig er Hospioceforeningens formål udvidet fra alene at søge tilstrækkelige hospicemuligheder i regionen til også at være støtteforening for Hospice Søndergård.

Ved indvielsen talte Ballerups borgmester, Ove E. Dalsgaard, hospicets formand, Erik Ross Pedersen og hospicechef Lise-Lotte Andersen, hvorpå Lone Hertz fremsagde et eventyr af H.C.Andersen og hele det 30 personer store personale sang et digt skrevet for hospicet af Benny Andersen.

De godt 100 inviterede repræsenterede regionen, fondene, hospiceforeningen, regionsældrerådet og en række andre implicerede.

Der er åbent hus for bl.a. omegnens beboere og Hospiceforeningens mange medlemmer både lørdag den 23. og søndag den 24. oktober kl. 10-14 på adressen, Tueholmen 6 i Måløv.

Allerede mandag den 25.oktober modtages de første 7 beboere og resten dagen efter.

Da hospicemulighederne i Region Hovedstaden fortsat er de ringeste i landet, er målsætningen nu dels at få flere hospicer bygget, men også at udvide Hospice Søndergårds muligheder til at omfatte en hjemmehospicefunktion.

Helge Hagenbo