Hospitalslukning kan resultere i nyt sundhedscenter

01. oktober 2010
Debat om ny brug af byggegrund i Hørsholm.

Med regionsrådets beslutning om at lukke Hørsholm Hospital er der åbnet for en debat om, hvad det store sygehus-areal midt i Hørsholm skal bruges til i fremtiden. En løsning der kunne bevare nogle af de arbejdspladser, der er på hospitalet i dag. Hørsholms borgmester Morten Slotved overvejer at sælge grunden til et privathospital.

- Vi skal da overveje om vi skal sætte gang i en lokalplan, der giver tilladelse til boliger. Området vil være et meget attraktivt bosted, men det kunne også være oplagt at sælge det til et privathospital, siger han til Ugebladet Hørsholm.

Venstre ser hellere et fælles sundhedscenter med hospice i de gamle hospitalsbygninger.
- Det siger sig selv, som vi har påpeget flere gange, at fortsat anvendelse af bygningerne til sundhedsmæssige formål vil være det mest fornuftige, da man så vil undgå store ombygninger, oplyser Venstres gruppeformand Anne Ehrenreich.
Hun håber fortsat, at Hørsholm og nabokommunerne - trods de økonomisk vanskelige tider - kan se perspektiverne i at gå sammen og skabe et fælles sundhedscenter på Sygehuset til glæde for borgerne.

Sundhedscentret skal først og fremmest stå for forebyggelse, bl. a. måling af blodtryk og kostvejledning og genoptræning af borgere efter hospitalsindlæggelse og sygdom.