Lær at lindre

20. november 2009
CVU udbyder også sundhedsfaglig diplomuddannelse i palliation
Hvad enten den palliative sygepleje foregår i hospice, palliative enheder eller i den syges hjem, kræver det sygeplejersker med en særlig kompetence.
Derfor udbyder CVU (Center for Videregående Uddannelse) i flere landsdele nu en uddannelse i lindring af syges symptomer og smerter, den såkaldte palliative behandling.
Sammenslutningen af ledere på hospice og palliative teams har siden 2000 haft ansvar for den palliative efteruddannelse for sygeplejersker. Det første år i samarbejde med Dansk Sygeplejeråd. I 2002 blev der etableret samarbejde med en efter- og videreuddannelse, men fra 2006 blev det til et regulært studie.
Uddannelsen i Palliativ indsats foregår på CVU som et modul af 7 ugers varighed, svarende til 9 ECTS point. Modulet kan indgå i et ud af seks moduler i en diplomuddannelse.
Modulet henvender sig til sundhedspersonale med en mellemlang videregående uddannelse med Minimum to års klinisk erfaring fra arbejdet med uhelbredeligt syge og døende.
Indholdet er bl.a. Mødet mellem klient/pårørende og sundhedsprofessionelle, Lidelse og død, herunder dødsprocessen, Etiske dilemmaer, samt Kliniske problemstillinger - som fx smerter, depression og angst.