Ny bog sætter fokus på den gode død

06. oktober 2010
Trods velfærdsstat dør folk stadig i ensomhed.
Danskerne vil ikke nøjes med et godt liv. De vil også have en god død. Med voksende fokus på palliation får mange da også en sidste tid med lindring og pårørende ved deres side.
Men der er fortsat en lille gruppe, som dør i total ensomhed inden for velfærdsstatens rammer.
Sådan lyder hovedpointen i et af bidragene til antologien "Velfærdsfortællinger", som udkom den 5. oktober - på folketingets åbningsdag.
Kapitlet "Pårørende efterlyses" er skrevet af sociolog ved Aalborg Universitet Michael Hviid Jacobsen og cand. merc. og blogger Ida Holst. Det bygger delvist på hendes fortællinger om 11 forskellige danskere, hvis død blev annonceret i dagbladet Politiken med en efterlysning af eventuelle pårørende.
Ida Holst brugte et år på at finde ud af, hvem de egentlig var, disse mennesker som tilsyneladende døde uden at kende nogen.
- Vi vil gerne kaste lys over den gruppe mennesker, som ikke formår at få det, vi definerer som en god og værdig død. For langt de fleste er den gode død kendetegnet ved, at man ikke er alene til sidst, men at der er nogen til at tage sig af os og høre vores historie, siger Ida Holst til Kristeligt Dagblad.