Palliativt team rykker ud i Thy

21. november 2009
Sygehus Nord har et forbilledligt samarbejde med kommune og praktiserende læger.
Både patienter, praktiserende læger og kommunernes hjemmepleje har for alvor fået øjnene op for at benytte sig af Det Palliative Teams tilbud om "at bringe hospice hjem" til den uhelbredeligt syge patient.
Teamet hører under Medicinsk Afdeling på Sygehus Nord i Thisted, men alle sygehusets afdelinger, andre sygehuse og praktiserende læger kan henvise en patient til palliativ behandling.
Og det gør de.
De senere år er mellem 100 og 150 uhelbredeligt syge og døende patienter hvert år blevet henvist sygehusets palliative behandling. Et palliativt team rykker ud til patienter, der i den sidste korte levetid har behov for lindrende (palliativ) behandling og omsorg.
Den palliative behandling inddrager også omsorg for de pårørende både før og efter, at patienten er død.
Der findes palliative team flere steder i Danmark. Men kun i Thy og Mors er der ikke alene et tæt samarbejde mellem team, sygehus og primær sundhedssektor, her medvirker kommunerne nemlig også til selve finansieringen af Det Palliative Team, skriver Sygehus Nord på deres hjemmeside.
Teamet arbejder tværfagligt og udover at yde lindrende behandling til patient og pårørende i hjemmet, varetager teamet også rådgivning, undervisning og supervision for personale på sygehusets afdelinger, de ansatte i kommunernes hjemmepleje og de praktiserende læger.