REGION MIDT SVIGTER HOSPICEPATIENTER

04. juli 2010
Der mangler et hospice i den sydøstlige del af Region Midt
DEBAT INDLÆG
 

For nylig har Region Midt besluttet at udvide Hospice Søholm i udkanten af Århus fra 11 til 15 pladser. Det lyder meget godt - i alt fald på papiret, men det er ikke i Århus, der mangler hospicepladser!

Der mangler et hospice i den sydøstlige del af Region Midt. Det er alle enige om, også Regionen har allerede i 2007 gjort opmærksom på problemet og har dengang haft tanker om et hospice i Horsens.

I kommunerne Hedensted, Horsens, Ikast-Brande, Odder, Skanderborg og Silkeborg kommer alt for få på hospice, fordi afstanden til nærmeste hospice med plads er uoverkommelig.

Med en udvidelse af Hospice Søholm bliver hospicemuligheden for den døende patient - oftest drejer det sig om en kræftsyg - ikke forbedret for de mange mennesker, som bor her i denne del af Regionen og da slet ikke for folk fra Horsens og Hedensted.

Regionen har valgt den billigste og lette løsning, men valget af denne løsning lægger gift for en mere varig forbedring af hospicemulighederne for over ¼ million mennesker, altså for næsten ¼ af Regionens befolkning.

Hvis Regionens skal leve op til international hospicestandard, og det burde der ikke være tvivl om, skal der være 62 hospicepladser. Der er i dag 50 pladser.

Driftsmæssigt er hospicer med færre end 12 pladser for kostbare. Med yderligere 4 pladser på Hospice Søholm ved Århus mangler der stadig 8 pladser. Men politikerne vil næppe gå med til et hospice med 8 pladser, og det vil sige, at der er ganske lange udsigter for en rimelig hospicedækning.

DER MANGLER ET HELT HOSPICE med 12 PLADSER!

Christian O.Aagaard, Silkeborg, Dorte R. Sørensen, Odder, Troels Dolmer, Skanderborg,
medlemmer af Hospice Østjyllands Støtteforenings bestyrelse

info@hospiceostjylland.dk www.hospiceostjylland.dk