Regionen Hovedstadens kræftplan i høring til december

04. november 2010
Nationale kræftplaner suppleres med højere regional indsats
I december bliver regionsrådet forelagt et høringsudkast til Region Hovedstadens egen kræftplan, hvorefter den sendes i høring.
Planen skal sikre, at kræftpatienter i regionen i hele sygdomsforløbet får den bedst mulige behandling. Med de nationale kræftplaner er der sat fokus på forbedring af kræftdiagnosticering og behandling i Danmark. Men i Region Hovedstaden ønsker man at optimere indsatsen yderligere. Specielt skal der ekstra fokus på de områder, som endnu ikke er dækket af de nationale kræftplaner.
- Vi vil med vores egen plan sikre, at kræftpatienterne under hele sygdomsforløbet får den bedst mulige behandling, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen til Lokalavisen Nordsjælland.
Regionens egen kræftplan skal specielt fokusere på seks område som er tidlig opsporing af kræftsygdomme, rehabilitering, opfølgende kontroller, patientaspekt og sammenhængende forløb, palliation , aktivitets-og kvalitetsmålinger samt organisering af rammerne for kræftforskning.
- Vi behandler mange patienter og tilfredsheden er høj, samtidig er vi internationalt førende indenfor PET-CT diagnostik og forskning samt kræftbehandling af børn. Men fordi det går godt, skal vi jo ikke bare hvile på laurbærrene, tilføjer Vibeke Storm Rasmussen.
Efter nytår arrangeres der også høring blandt patienter, der har været med i et forløb omkring kræftsygdom.