Støtteforening forsætter kamp for hospice i Kjellerup

06. oktober 2010
Konflikten om hospicepladser i Region Midtjylland er ikke slut.
Region Midtjylland opretter ikke flere pladser på hospice end de cirka 50, der allerede er i regionen.
Og når eller hvis der kommer flere penge fra staten til pladser på hospice, så er det ikke et hospice i Kjellerup der står først i køen, men derimod et i Skanderborg.
Derfor beder regionen nu folkene bag et hospice i Kjellerup om at stoppe kampen, og gå sammen med Skanderborg om et fælles projekt. Men altså i festivalbyen.
- Vi er sat i verden for at få et hospice i Kjellerup, og det bakkes vi op i af borgmestrene i både Viborg og Silkeborg. Så jeg kan ikke forestille mig, at vi pludselig vil ændre taktik og gå sammen med Skanderborg, siger Kis Jensen, der kan tælle cirka 1300 medlemmer i støtteforeningen.
Støtteforeningen har eksisteret i seks år uden at planerne om et hospice er kommet ret meget videre. Men Kis Jensen er ikke bange for, at medlemmerne skal begynde at sive.
- De 1300 medlemmer er det største antal medlemmer vi nogensinde har haft. Så alt tyder på, at der fortsat er folkelig opbakning til vores projekt, siger Kis Jensen til Århus Stiftstidende.
Til sammenligning har foreningen bag hospice i Skanderborg 1800 medlemmer. De bakker alle op om, at regionens næste hospice skal bygges på foreningens grund i Skanderborg.