Støtteforening indsamlede halv mio

14. maj 2010
Det har været et travlt år siden Støtteforeningen for Hospice Sydfyn startede

- Vi fik travlt sidste år i marts, fordi regionsrådsformand Carl Holst sagde, at han var villig til at indgå driftsoverenskomst med et hospice på Sydfyn.
Det fortæller Herdis Hanghøj, der er næstformand i både støtteforeningen og den selvejende institution Hospice Sydfyn.


I april deltog hun for første gang i Hospice Forum Danmarks årsmøde. Støtteforeningen havde nemlig lige meldt sig ind som nyt medlem.
Det var godt at få inspiration og dele erfaringer med andre støtteforeninger. For siden regionsrådet bød et hospice velkommen, fik støtteforeningen travlt:
- Det var kun 2 måneder efter støtteforeningen var etableret, og så skulle vi i gang med at indsamle den krævede stamkapital på 300.000 kr., fortæller Herdis og fortsætter stolt:
- I dag har vi indsamlet en halv mio. kr. som står klar på en lukket konto.

900 medlemmer
Hvordan kunne I indsamle så mange penge?
- Dels gennem medlemskaber - vi har nu 900 medlemmer - og dels gennem donationer på mellem 50 kr. og 35.000 kr. Både interesseorganisationer og virksomheder har bidraget.
Hospice Sydfyn skal ligge omkring Svendborg.
- Vi har fået tilbudt rigtig mange grunde. Jeg tror, det bliver i en radius af 15 km fra Svendborg Sygehus. Regionen har ønsket, at det skulle ligge i nærheden, så vi kan samarbejde med læger og have nem adgang til apotek, fortæller Herdis Hanghøj.
Over 90 personer mødte op til støtteforeningens generalforsamling i marts. Mange gav til kende at de ville hjælpe med bl.a. støttearrangementer, fortæller Herdis.