Syge og døende skal væk fra sygehusgangen

06. november 2007
26 personer - primært svækkede ældre - lå i går på gangene på Bispebjerg Hospital
Kristeligt Dagblad kan i dag oplyse, at 26 mennesker - primært svækkede ældre - i går lå på gangene på den medicinske afdeling på Bispebjerg Hospital i København. Få kilometer derfra - på Frederiksberg Hospital - måtte 15 syge patienter tage til takke med en seng på gangen!

Det er ikke kun et Københavner-problem. I Hospice Forum Danmark er vi ofte blevet konfronteret med den kendsgerning, at alvorligt syge og døende mennesker må ligge på sygehusenes gange eller på flersengsstuer, hvor den svære afsked med ægtefællen eller de nære pårørende har helt urimelige vilkår.

Derfor kæmper hospice-støtteforeningerne over hele landet for at få et hospice til deres område. Derfor er det så svært at acceptere, at deres kære må afvises, når de er ved livets afslutning, hvor ventelister næsten ikke er til at bære. Derfor er det så hårdt at høre, når toppolitikere afviser denne problematik - og indlæggelsestiden på de alt for få hospicer reduceres fra måned til måned, så den nu er under 14 dage!

Hospice Forum Danmark - og de mere end 10.000 medlemmer af støtteforeningerne over hele landet - arbejder fortsat for flere hospice-pladser. Vi kæmper for, at den sidste seng, som vort rige samfund kan tilbyde den uhelbredeligt syge og døende medborger, kan blive på et hospice - og ikke på en overfyldt gang på det sygehus, hvor der måske hverken er tilstrækkelig plads, personale, omsorg eller åndeligt rum for patienten og de pårørende.

sek@hospice.dk