Støttekoncert for KamillianerGaardens Hospice

07. december 2017
Hanne Klingberg, der er frivillig på KamillianerGaardens Hospice, skriver her om sin oplevelse af koncerten.

Fredag den 1. december var Vodskov kirke rammen om en flot julekoncert til Støtte for medmenneskelighed og frivillig omsorg på KamillianerGaardens Hospice i Aalborg.


Som tidligere pårørende på hospice, havde initiativtagerne Maria Borgen og Jonas Wallentin for mere end et halvt år siden besluttet, at samle en gruppe sangere for at lave en støttekoncert i henholdsvis Vodskov kirke og Sankt Markus kirken i Aalborg til fordel for Kamillus, støtteforeningen for det frivillige arbejde på KamillianerGaardens Hospice.


Gruppen kom til at bestå af 9 sangere, og på klaver organist Martin Kjeldgaard fra Vodskov kirke.


Det berørte mig dybt, at sangerne havde brugt en stor del af deres fritid på at øve og tilrettelægge den dejlige julekoncert i gennem det sidste halve år, men også havde stået for al det praktiske i forbindelsen med koncerten. Produktionen af den smukke plakat, trykning af programmer, presseomtale, annoncering, - alt dette havde gruppen selv stået for. Det eneste Kamillus skulle gøre var, at være til stede i kirken og sælge indgangsbilletter, samt sælge vin/sodavand & chokolade i pausen. Kirken gav gratis kaffe til alle tilhørerne. Det skal også bemærkes at alle indtægter ved arrangementet går ubeskåret til vores støtteforening. Efter pausen fortalte to frivillige om de opgaver som udfyldes af de frivillige på hospice samtlige 365 dage om året.


Selve koncerten viste sig at blive en enestående oplevelse for mig. De dygtige unge mennesker fremførte en kunstnerisk og meget smuk koncert til glæde for alle i den tæt pakkede kirke, og en gode stemning spredte sig hurtigt blandt de tilstedeværende. Undervejs i koncerten, blev vi flot guidet gennem de enkelte musikstykker. Alle 9 sangere viste deres format, og de fyldte hele kirkerummet med deres smukke stemmer, til akkompagnement af Martin Kjelgaard på klaver.


Specielt skal nævnes nummeret "Feliz Navidad", hvor hele publikummet blev instrueret i, stående, at synge med. To af sangerne dansede nede langs kirkerækkerne under dette festlige nummer.


Aftenen afsluttedes med at Jonas Wallentin takkede for det store fremmøde, og oplyste, at der i aftenens løb var indkommet 6.300 kr. som ubeskåret blev doneret til det frivillige arbejde på KamillianerGaardens Hospice. Som én af de ca. 60 frivillige på hospice, var det stort at opleve et sådant arrangement, hvor unge mennesker støtter os på denne smukke måde, og sætter fokus på det frivillige arbejde på Hospice. Det har vi godt nok aldrig oplevet nogen gøre tidligere. En stor tak skal lyde fra alle os frivillige.


Da jeg gik hjem efter koncerten var jeg fyldt med dejlig julemusik, og i en rigtig god stemning.


Stor tak fra Hanne Klingberg, frivillig.