Frivilligseminar 2017 - "mangfoldighed"

 

Onsdag d. 25. oktober 2017 afholdt Hospice Forum Danmark sit niende frivilligseminar.

 

Årets seminar bestod af to oplæg omkring mangfoldighed - dels oplæg fra Hospice- og hospitalspræst Annette Vinther Hedensted omkring samtalen og dels et oplæg af sprog- og dialektforsker Michael Ejstrup, der tog deltagerne med på en rejse rundt i danske dialekter.

 

Du kan se en lille video med flere fotos fra dagen på Hospice Forum Danmarks Facebookside

Annette Vinther Hedensted: "Når der ikke er mere at gøre, er der stadig meget at gøre"

Med denne indledning tog Annette Vinther, der til daglig bl.a. har sin gang på Gudenå Hospice, hul på et oplæg om de mange udfordringer, der kan være forbundet med at være i samtalerne med patienter og pårørende.

 

Hun delte ud af anekdoter fra sit eget liv og sit virke som præst både i et socialt belastet byområde i Sønderjylland, på Horsens sygehus og Gudenå Hospice.

For hvad er det nu lige man kan sige, når man ikke ved, hvad man skal sige til et menneske, der lever med visheden om snart at skulle dø eller til den pårørende, der står på tærsklen til at miste eller lige har mistet sin elskede.

 

Du kan finde slides fra Annettes oplæg ved at klikke her

 

Skulle du have lyst til selv at booke et foredrag med Annette, så kan du kontakte hende på mail

 

 

Michael Ejstrup: "En rejse i det danske sprog"

Når frivillige fra hele landet er samlet til seminar er mange dialekter i spil og Michael Ejstrup fik endnu flere på banen, mda han tog deltagerne med på en rejse rundt i danske dialekter.

 

Vi fik et indblik i sprogets betydning for samtalen mellem mennesker og nogle af de mange forestillinger og fordomme, der knytter sig til vores brug af sproget. 

Tak for en god dag og på gensyn til næste år.

 

Frivillighedsudvalget