10 års jubilæum på Hospice Søholm

22. april 2009
jubilæet blev afholdt den 1. april 2009

Det blev den 27. marts markeret med en faglig konference arrangeret på "Terrassen" i Tivoli Friheden. Konferencen var arrangeret af Det PalliativeTeam, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus og Hospice Søholm.
I den faglige del var der ca. 175 deltagere til foredrag, workshops og optræden. I det sociale arrangement om aftenen var der 80 deltagere. Det var en spændende og udbytterig dag.

På selve jubilæumsdagen var der på Hospice Søholm Åbent Hus om eftermiddagen arrangeret af Støtteforeningen og de frivillige på Hospice Søholm. Det blev også et meget vellykket arrangement med ca. 90 gæster og dejlig stemning. En trio på hhv. saxofon, klaver og guitar sørgede på bedste vis for den musikalske underholdning.

Hospice Søholms leder, Anne Marie Mathiesen, bød velkommen og benyttede samtidig lejligheden til at takke personalet og de frivillige for det engagement og den kærlighed, de lægger i arbejdet med og for beboere og deres pårørende trods de lidt snævre fysiske rammer. Også Støtteforeningen fik en tak for det gode samarbejde med på vejen. 

Støtteforeningens formand, Rosa Poulsen, tog også ordet og rettede lykønskningen til de mennesker, der arbejder på Hospice Søholm, og som sammen har skabt trygge rammer for syge mennesker, der har levet deres allersidste tid her. Har man prøvet at være tæt på et andet menneske i den sidste del af dets liv, har man måske også oplevet, hvad det betyder, at der er nogen, der forstår at pleje, behandle og lindre, så livet kan leves helt til sidste åndedrag.

De frivillige og Støtteforeningen havde stået for lækre pindemadder, og en bager havde doneret 2 store lagkager, der var pyntet med et billede i marcipan af indgangen til Hospice Søholm.

Alt dette og et strålende solskinsvejr var med til at gøre dagen festlig.