10 forslag til mere sundhed for pengene

20. januar 2012
Et af 10 forslag handler om palliativ indsats og brug af hospice.
Et af 10 forslag handler om palliativ indsats og brug af hospice.

Forebyggende helbredsundersøgelser til danskerne og en målrettet indsats mod fejl på hospitalerne kan udløse store økonomiske gevinster for velfærdssamfundet. De to tiltag vil være de suverænt mest effektive metoder til at sikre mere sundhed for pengene i det hårdt pressede sundhedsvæsen, der i de kommende år står over for enorme udfordringer med flere ældre, mangel på personale og løbske udgifter.
Det fremgår af en ny analyse, som forskningsleder fra AKF Karsten Vrangbæk har lavet sammen med to andre eksperter i sundhedsøkonomi, Kjeld Møller Pedersen og Mickael Beck fra SDU.
Analysen kortlægger udfordringer og muligheder for det danske sundhedsvæsen og indeholder 10 forslag til at skaffe mere sundhed for pengene. Forskerne har også forsøgt at estimere hvilken gevinst, der vil være ved de forskellige forslag, skriver akf.dk.
En af anbefalingerne lyder: Det kan være ". mere hensigtsmæssigt at kombinere medicinsk behandling med forbedrede former for god plejende indsats i den sidste fase og brug af hospice".

Læs alle 10 forslag her