3 hospicer i den kommende Region Sjælland vil samarbejde

31. august 2005
De 3 bestyrelsesformænd har d. 31. august 2005 underskrevet en hensigtserklæring og udsendt en pressemeddelelse over Ritzau - klik på overskriften og læs hele pressemeddelelsen
PRESSEMEDDELELSE 31.08.05

Regionalt hospicesamarbejde skal føre til
Endnu to hospicer i regionen

Erfaringerne fra Hospice Sjælland, som netop nu opføres i Trekronerområdet i Roskilde, skal lette vejen for etablering af to hospicer i områderne omkring Slagelse og Maribo. Hidtidige uformelle drøftelser mellem parterne munder nu ud i en hensigtserklæring om hospicesamarbejde.

Den Selvejende Institution Hospice Sjælland fik i juni 2004 endeligt tilsagn om støtte til at opføre Hospice Sjælland. Herefter er det gået stærkt; umiddelbart efter Indenrigs- og Sundhedsministeriets tilsagn blev der købt en grund af Roskilde Kommune, som straks gik i gang med en ny lokalplan for området. Første spadestik blev taget februar i år og i sidste uge kunne institutionen holde rejsegilde. Det betyder, at Hospice Sjælland kan åbne for de første patienter 1. marts 2006

Den Selvejende Institution Sct. Paul's Hospice har haft sit projekt klar siden medio 2003, hvor projektet fik Sundhedsstyrelsens blå stempel" for dets faglighed, men Vestsjællands Amt kunne på dette tidspunkt ikke tilbyde en driftsoverenskomst, som var nødvendig. Projektet baserer sig på stor hospicefaglig viden og mange års erfaring med pleje og omsorg for uhelbredeligt syge og døende samt pårørende.

Sct. Paul's Hospice-projektet er ikke bundet af en fast beliggenhed (matrikel), men alle faglige anbefalinger går på, at hospice placeres i en større by, tæt på sygehus og med en trafikal let tilgængelighed døgnet rundt for pårørende og personale. Hospice skal fungere ud fra hospice-filosofien og samtidig være en dynamisk arbejdsplads i kontinuerlig udvikling. Sct. Paul's Hospice har baseret sin ansøgning om etableringsstøtte fra "Hospicepuljen 2005" på en forudsætning og forventning, om nu at opnå en driftsoverenskomst med Vestsjællands Amt. Hospice vil kunne stå klar 12-15 måneder herefter, altså primo 2007.