50 nye hospicepladser er på vej

19. oktober 2009
I Hellerup oprettes 27 nye hospice-pladser - heraf 15 i hjemmene

Inden for det kommende år stiger antallet af hospicepladser i Danmark med 50. Det svarer til en stigning på knap 32 procent fra de nuværende 158 pladser, skriver Kristeligt Dagblad.

Sankt Lukas Hospice i Hellerup ved København har besluttet at udvide fra de nuværende 12 til 24 sengepladser. Hospicet etablerer i samme ombæring 15 nye hjemmehospicepladser.

Derudover er tre nybyggede hospicer på vej i 2010. Det drejer sig om Filadelfia Hospice i Dianalund på Vestsjælland med 12 sengepladser, Hospice Svanevig i Bandholm på Lolland med 12 sengepladser og Hospice Søndergård i Måløv ved Ballerup med 14 sengepladser.
- Det går absolut den rette vej. Men det samlede antal hospicepladser når bare stadig ikke op på det, der er minimumsbehovet, siger Tove Videbæk til avisen.

Internationale beregninger viser, at der er behov for 50 hospicepladser per en million indbyggere. Det vil svare til ca. 260 pladser i Danmark. Med de planlagte udvidelser og nye hospicer når antallet af sengepladser op på i alt 208.