Årsmøde i formandsskiftets tegn

06. april 2017
Dagen var præget af formandsskifte, Ildsjæle og Ø-Hop, da Hospice Forum Danmark havde inviteret til generalforsamling og årsmøde lørdag d. 1. april.

For kun anden gang i organisationens 15 år bød generalforsamlingen i Hospice Forum Danmark i år på et skifte på posten som landsformand. Tove Videbæk meddelte allerede sidste år, at hun i år ville træde tilbage som landsformand for at give plads til nye kræfter.


På generalforsamlingen kunne bestyrelsen således præsentere Olav Nørgaard som kandidat til posten og han blev valgt af en enstemmig generalforsamling.


Årsmødet åbnede derfor også med et festligt tilbageblik på de seneste 11 år, hvor Tove Videbæk har bestredet posten som landsformand. Gunvor Dons og Birgitte Bülow fra bestyrelsen havde samlet billeder, anekdoter og højdepunkter sammen med hjælp og hilsener fra en række af de mennesker, der gennem årene har arbejdet tæt sammen med Hospice Forum Danmark og Tove Videbæk.


Efter afskeden blev deltagerne sendt på Ø-HOP for at rette blikket fremad og sammen være med til at sætte dagsordenen for de kommende års arbejde i Hospice Forum Danmark.


Der blev snakket og diskuteret livligt på de mange øer, før deltagerne hoppede videre til næste ø og nye idéer. Efter to runder, hvor der var fokuseret både på udvikling og sparring omkring arbejdet rundt om i de mange lokale støtteforeninger og på landets hospicer, fik deltagerne til opgave at komme med gode råd og indspark på små kort til Hospice Forum Danmarks nye bestyrelse med Olav Nørgaard i spidsen.


Mange gode idéer kom med hjem i kufferten og der bliver efter kortene at dømme rigeligt at se til for bestyrelsen!


Eftermiddagen bød traditionen tro også på uddelingen af årets ildsjæle-priser. Kurt Junker Jensen fra Esbjerg fik den ene pris som anerkendelse for sin indsats i spidsen for "De glade spillemænd" i Aflastningstjenesten, der spiller både på hospice og en række plejecentre - og altid spreder glæde og godt humør, hvor de kommer frem. Noget deltagerne på årsmødet fik en lille prøvesmag på, da Kurt med hjælp fra endnu en spillemand gav et nummer.


Den anden pris gik til projektet "Varmepuder - til hjerte fra hjerte" på Gudenå Hospice i Brædstrup. Her har en gruppe af frivillige designet og produceret varmepuder til patienterne for at give dem lindring og tryghed. Flere af de frivillige fra projektet deltog i mødet og kunne fortælle om de mange gode oplevelser, det også har givet dem at være med - og ikke mindst løfte sløret for, at de slet ikke er færdige med at få gode idéer til nye kreative tiltag, som de kan kaste sig over.


Dagens oplægsholder var Sofie Klingberg, der er journalist og foredragsholder. Sofie talte om processen med at have lavet dokumentarprogrammerne "Mor er død - men det taler vi ikke om", som blev sendt på DR sidste år, hvor hun med udgangspunkt i sine egne oplevelser af at have mistet sin mor som 16-årig sætter fokus på vigtigheden af at turde tale med børn og unge om deres sorg.


Sofies meget klare budskab om, at sorg er noget, der ikke kan fikses og at berøringsangsten fra omgivelserne kan være med til at forværre en allerede svær tid, gik lige i hjertet på deltagerne. Budskabet understregede samtidig, at der også fremad vil være et behov for oplysning og information, så vi alle kan blive bare en smule bedre til at tale om døden.


 Olav Nørgaard takkede som ny landsformand for en god dag og bød deltagerne på gensyn til næste år, hvor årsmødet finder sted lørdag d. 14. april.


Se flere billeder fra dagen i et album på Hospice Forum Danmarks Facebook side