Årsmøde med aktuelle temaer

21. december 2008
Den 2. maj 2009 afholdes HFD årsmøde - forberedelserne er i fuld gang
Årsmøde med aktuelle temaer

Hospice Forum Danmark udsender i denne tid meddelelse til medlemskredsen om hovedbegivenheden i det nye år - Årsmødet 2009. Mødet afholdes lørdag den 2. maj på Dalum Landbrugsskole i Odense, og efter generalforsamlingen om formiddagen er der adgang for alle.
I år er det lykkedes at få to hovedkræfter til at medvirke som hovedtalere med hver deres aktuelle emne.

"Den etiske dimension i hospice-arbejdet"
Ved medlem af Det Etiske Råd, universitetslektor, professor, dr. scient Peter Øhrstrøm, Aalborg.
Peter Øhrstrøm interesserer sig specielt for etisk argumentation og for etik i almindelighed - især i relation til menneske- og livssyn. Han er særligt optaget er de store etiske spørgsmål vedrørende livets afslutning. Desuden interesserer han sig for de etiske problemer, som opstår i forbindelse med anvendelse af informationsteknologi i sundheds- og plejesektoren.

"Den palliative indsats i nutid og fremtid"
Ved chefen for det nyoprettede Palliative Videncenter, mag.art, Ph.D Helle Timm, København.
Helle Timm har i de senere år udgivet et stort antal bøger og afhandlinger på dansk og engelsk om centrale emner inden for det palliative (smertelindrende) område. Emner, som hun nu kommer til at dyrke på landsplan i relation til såvel danske hospicer som til de palliative enheder, der arbejder med tilsvarende opgaver på sygehuse og i hjemmene, hvor alvorligt syge og døende har valgt at tilbringe den sidste tid.

Landsformand Tove Videbæk oplyser, at de to emner er valgt ud fra Hospice Forum Danmarks formål, der bl.a. forpligter landsorganisationen til at samle og formidle viden og erfaring, som kan bidrage til at udbrede kendskabet til lindrende indsats og hospice-tilbud