Årsmødets hovedtaler tildelt æresdoktorgrad

07. januar 2018
Lige før jul blev Dame Barbara Monroe tildelt en æresdoktor grad fra Lancaster University for sin mangeårige indsats i den britiske hospicebevægelse.

 Barbara Monroe begyndte at arbejde på St Christopher's Hospice i 1987 og kom dermed til at arbejde side om side med stifteren af det første moderne hospice Cicely Saunders.

I år 2000 blev hun udnævnt som administrerende direktør for St. Christopher's - en post hun bestred    frem til 2004.


Barbara Monroe er en kvinde, der brænder for sit arbejde og sin indsats for andre mennesker. Hun er internationalt anerkendt som en førende pædagog og facilitator af forskning indenfor palliativ og livskvalitet med fokus på hospicebevægelsen.


Det er tydeligt at det for Barbara, ikke bare har været et job at arbejde på et hospice, men også en livsstil og det at kunne gøre en forskel for andre mennesker. Hendes utrættelige indsats blev da også i 2010 anerkendt med den fornemme titel Dame, der følger med, når man modtager ordenen "Dame Commander of the Order of the British Empire"


Barbara Monroe udtalte i forbindelse med overrækkelsen af æresdoktorgraden: "Jeg ser prisen som en stor anerkendelse af vigtigheden for omsorg på hospicer og den enestående rolle der er for socialt arbejde"


Dame Barbara Monroe har sagt ja til at komme til Hospice Forum Danmarks Årsmøde lørdag d. 14. april. Her vil hun fortælle om udviklingen gennem de seneste 50 år for hospicer i Storbritannien. Hun vil fortælle, hvordan det hele startede, hvor langt de er kommet nu og om fremtidens mange udviklingsmuligheder for hospicebevægelsen.