Aflastningstjeneste kæmper om at blive årets succes

22. januar 2008
Jydske Vestkysten og TV-Syd har valgt fire til finalen til Årets Succes

Aflastningstjenesten i Esbjerg og Varde er med i opløbet om at blive Årets Succes i det vestjyske. En konkurrence lavet af JydskeVestkysten i samarbejde med TV-Syd. Aflastningstjenesten blev valgt fordi frivillige gennem Aflastningstjenesten i Esbjerg og Varde hjælper med at aflaste og hjælpe syge, ensomme og døende og pårørende med besøg. Det er også Aflastningstjensten, der står for det frivillige arbejde på hospice

Siden juni måned har JydskeVestkysten, hver dag præsenteret en lokal succes for læserne. Blandt de mange succeser har en dommerkomite valgt fire ud, som nu kæmper i finalen om at blive Årets Succes. Det hele afgøres gennem sms-afstemning. Afstemningen fortsætter til torsdag morgen, hvorefter vinderen kåres direkte i TV-Syd torsdag aften kl. 19.30.

Et tiltrængt pusterum
Aflastningstjenesten tilbyder aflastere, som kan tage ud og besøge og tilbringe tid med den syge, så de pårørende får et pusterum og mulighed for at tage hjemmefra nogle timer og finde nye kræfter. Samtidig får den syge også nye impulser.

Birtes mand har Parkinson syge, og har brug for hjælp døgnet rundt. Birte fortæller til JydskeVestkysten, hvad det har betydet for dem at få hjælp:
"Nu kan jeg gå roligt hjemmefra og vide, at der er helt styr på alt. Jeg får tre timer for mig selv. Jeg kan gå til et foredrag, shoppe og møde børn og børnebørn. Det betyder utroligt meget, at jeg kan gå hjemmefra uden at tænke på, om alt nu fungerer, mens jeg er væk. Og Orla får nye impulser, kan komme ud på et køretur, få et godt grin med en mand, som han både kan snakke med og tie sammen med. Det er godt for alle parter," fortæller Birte.

Frivillig aflastningstjeneste siden 1992
Aflastningstjenesten er en afdelingen under KFUM og KFUK i Esbjerg, og har til formål at aflaste pårørende til kronisk syge, alvorligt syge og døende i eget hjem, på plejehjem og på hospital. Endvidere har Aflastningstjenesten stået for det frivillige arbejde på Hospice Sydvestjylland gennem det sidste år.
Tjenesten blev oprettet i 1992. Tilbuddet er gratis, og lyder på tre timer om ugen, og evt. mere efter aftale. Cirka 120 frivillige er tilsluttet tjenesten.

Læs mere her. http://www.jv.dk/artikel/318707


Vil du stemme på Aflastningstjenesten skal du senest onsdag den 23. januar kl. 24.00 sende en sms til 1919 og skrive:
" tvsyd succes2" (husk mellemrum mellem tvsyd og succes2).