Ambitiøst forslag til inspiration for styrkelse og udbygning

15. december 2003
Center for Lindrende Indsats er senest anmeldt i Ugeskrift for Læger. Formand for Amtsrådsforeningen's sundhedsudvalg, amtsborgmester Bent Hansen mener, at projektforslaget er ambitiøst, men fint til inspiration for videre indsats.

Link til Ugeskrift for Læger - uge 51

Fundet på nettet:
Palliation - fra et sundhedspolitisk perspektiv
Tale af formanden for Amtsrådsforeningens Sundhedsudvalg, amtsborgmester Bent Hansen, Viborg Amt, ved en konference for sygeplejersker, beskæftiget med kræftpatienter, - på Munkebjerg Hotel i Vejle, fredag den 31. oktober 2003.
 
Det siges bl.a.:  
- Kræftens Bekæmpelses og to patientforeningers seneste forslag om, at hvert amt skal have et Center for Lindrende Indsats, er ambitiøst. Og efter min mening fungerer det blot som et eksempel på, hvordan man kan vælge at organisere indsatsen.

- Men det vigtige er, at amterne arbejder med hele paletten af indsatsområder: smerte- og symptomlindring, udgående teams, uddannelse, den tværfaglige indsats og i sidste instans muligheden for hospice.

- Når det så er sagt, mener jeg, at det omtalte oplæg fint kan fungere som inspiration til den videre styrkelse og udbygning af hele det palliative område.

Læs hele Bent Hansen's tale her

Læs NOTAT om palliation - udarbejdet 16.10.2003 af Amtsrådsforeningen
Det kortfattede notat gennemgår amternes og kommunernes pligter i forhold til uhelbredeligt syge og døende.

Pjecen kan bestilles på hospiceforum@hospice.dk eller på 70 27 67 88.

Stykprisen er kr. 20 - der tillægges porto og forsendelsesomkostninger (min. kr. 20) - Ved bestilling af 25 stk. sendes uden omkostninger.


Forsidemotivet er skabt af kunstneren Knud Erik Sørensen, Slagelse
Læs nærmere herom - der er en spændende historie bag pjecens forsidemotiv