Arkitekter klar med nyt hospice til Diakonissestiftelsen

30. august 2014
NORD Architects tegner nyt hospice til Diakonissestiftelsen på Frederiksberg

Det eksisterende hospice på Frederiksberg rives ned sammen med tre villaer for at gøre plads til et nyt hospice i mindre enheder. Det ny hospice vil have 16 sengepladser og ventes at stå færdigt ved udgangen af 2015.

Nedrivning af de tre eksisterende villaer på Frederiksberger er allerede igangsat, og herved gøres der plads til det første byggeprojekt fra Diakonissestiftelsens Udviklingsplan 2020, oplyser hjemmesiden Dansk Byggeri.

Det er NORD Architects, der står bag den nye bebyggelse, der skal understøtte idéen om, at helende arkitektur har en positiv effekt på palliative patienter.

Projekt "Nyt Hospice" bliver et fremtidssikret og velindrettet hospice som udstråler sanselighed, hjemlighed og nærhed. Den traditionelle patientgang er nedbrudt i mindre enheder, og som en helt særlig gestus er husets fællesareal udformet i et blødt formsprog, der virker favnende og beskyttende, skriver Dansk Byggeri.

- Nyt Hospice er et subtilt og innovativt bud på, hvordan et moderne hospice kan placeres i en urban kontekst på en måde, så der tages hensyn til både brugere og naboer. For at lykkes med dette har vi skabt en bygning med et varmt og imødekommende udtryk, der både rummer mulighed for udsyn og for privathed, siger Morten Rask Gregersen, partner hos NORD Architects.

Projektet er udviklet i dialog med brugere og bygherre, der har haft stor indflydelse på bygningens udformning, oplyser hjemmesiden Building Supply.

Projektleder Mia Baarup Tofte fra Nord Architects fortæller:
- Det giver brugerne et helt særligt tilhørsforhold til den færdige bygning. De kender den jo allerede på forhånd og har været med til at sikre en optimal placering af alle husets funktioner.

Det ny hospice på Frederiksberg vil have 2.233 kvadratmeter og løbe op i omring 45 mio. kroner.