Avis får pris for at nedbryde dødstabu

04. september 2014
Kristeligt Dagblad har modtaget Liv&Død-prisen

Landsforeningen Liv&Død har uddelt Liv&Død Prisen til Kristeligt Dagblad for at hylde avisens samlede indsats for at nedbryde tabuet om døden i det daglige. Prisen er den eneste pris af sin art i Danmark og består af 10.000 kroner og et diplom.

Prisen hylder personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at nedbryde tabuet omkring døden.
- Der er næppe noget medie i Danmark, der beskæftiger sig så meget med døden og samtlige menneskelige, etiske, kulturelle og åndelige aspekter af den som avisen Kristeligt Dagblad, siger formand for Landsforeningen Liv&Død, Inge Nesgaard.

Hun uddyber:
- Udover en løbende dækning af alle tænkelige dimensioner af det forhold, at vi mennesker skal dø, finder man i Kristeligt Dagblad en ugentlig sektion, Liv&Sjæl, der gennem diverse interviews, portrætter og temaer er med til at belyse livsfaserne og alle livets og dødens store spørgsmål.

Kristeligt Dagblad har blandt andet med stor gennemslagskraft sat debatten om aktiv dødshjælp på dagsordenen og har desuden formået at gøre emner som fx hospicebevægelsen, begravelseskultur og kirkegårdsudvikling til nyheder, der når bredt ud og citeres af andre medier, lyder begrundelsen.

- Kristeligt Dagblads måde at behandle døden på emmer af grundighed, lødighed og empati og er samlet set én lang aftabuisering af døden, som skaber debat og eftertanke om emnet i den brede danske befolkning. Derfor er vi stolte over at kunne belønne Kristeligt Dagblad med Liv&Død Prisen 2014, slutter Inge Nesgaard.