Basis for børnehospice i Danmark?

12. august 2013
Sverige åbner snart sit andet børnehospice. Danmark har endnu ikke et eneste.

Sverige åbner snart sit andet børnehospice. Danmark har endnu ikke et eneste. Hospice Forum Danmark kortlægger nu behovet.

I modsætning til en række andre europæiske lande har Danmark ikke et børnehospice, der kan tilbyde specialiseret tværfaglig lindring og omsorg til døende børn og deres familier. Hospice Forum Danmark, har hun nu indledt en undersøgelse, der skal fortælle, hvor stort behovet er.

Det skriver Kristeligt Dagblad, og henviser bl.a. til Sverige, der med otte millioner indbyggere allerede er på vej med hospice nr. 2. Danmark med fem en halv million indbyggere har ikke et eneste.

I Danmark dør hvert år 70 børn af sygdom - heraf de 30 af kræft.

I Sverige åbnede det første hospice for børn i september 2010. Det hedder Lilla Erstagården og ligger syd for Stockholm. Stedet har indtil nu haft 150 behandlingsforløb til fem pladser, skriver Kristeligt Dagblad.

Stedet drives af stiftelsen Ersta Diakoni på vegne af regionen Stockholm, men får patienter fra hele Sverige.
- At tage imod svært syge børn og familier i krise er en løbende udfordring. Forældreundersøgelser og opfølgning viser, at vi opfylder vores opgave godt. Vi bedriver også forskning og udviklingsarbejde i samarbejde med Palliativt Forskningscentrum. Som Nordens første børnehospice føler vi et særligt stort ansvar, siger leder af Lilla Erstagården, overlæge Margareta Danelius.

Stedet planlægger at åbne et helt nyt børnehospice med otte pladser i efteråret 2014.