Bill Clinton: Brug for at fremme det gode i verden

29. maj 2012
Hospice Forum repræsenteret ved møde med USA's tidl. præsident

Hospice Forum repræsenteret ved mede med USA's tidl. præsident.

Vi har brug for både gode regeringer, gode virksomheder og gode frivillige organisationer for at udradere det negative i verden, sagde Bill Clinton ved møde om "Civilsamfundets Filantropiske stemmer" den 21. maj.
Bill Clinton takkede Danmark for indsatsen i den store verden, både via fredsbevarende indsatser og via udviklings- og nødhjælp. Han pegede igen og igen på behovet for samarbejde:
- Vi er den generation - og lever i lande - hvor vi kan vælge hvad vi vil. Det kan halvdelen af verdens befolkning ikke, sagde han.
På spørgsmålet om, hvorfor han engagerer sig i det humanitære arbejde, svarede han:
- Kreative netværk virker over hele verden. Vi skal have både regeringer, virksomhedsledere og civilsamfund til at arbejde sammen omkring løsningen af de udfordringer vi står over for."

Til sidst sluttede USA's tidligere præsident med ordene: "Samarbejde garanterer fremtiden!"
- For mig var det en stor oplevelse at deltage, fortæller Tove Videbæk, der deltog i mødet som landsformand for Hospice Forum Danmark. - Dels at lytte til udfordringerne og formaningerne fra disse meget kompetente oplægsholdere, men også deres ægte engagement i løsningen af verdens - og Danmarks - udfordringer og deres formaninger om samarbejde gjorde et stort indtryk på mig.