Børn skal være børn - også på hospice

16. januar 2014
Hospicechef på Sankt Lukas fortæller om baggrunden for nyt børnehospice.

Hospicechef på Sankt Lukas fortæller om baggrunden for nyt børnehospice.

Vi har hospicer til voksne. Hvorfor skal der ikke være et lignende sted til børn, hvor der samtidig er fokus på livsudfoldelse?
Det siger Sankt Lukas Stiftelsens hospiceleder Thomas Feveile til Kristeligt Dagblad. Og dermed lander han i slipstrømmen af den debat om børnehospice, som bl.a. er igangsat af Hospice Forum Danmark.
Sankt Lukas Stiftelsen har besluttet at etablere Danmarks første børnehospice. Åbningsdatoen er dog ikke fastsat endnu. Og der er behov for en tilbundsgående undersøgelse af behovet, for at opnå den politiske opbakning, der skal sikre et økonomisk grundlag, mener Tove Videbæk, der er landsformand for Hospice Forum Danmark.

 
Sankt Lukas Stiftelsen åbnede dørene for Danmarks første hospice for 22 år siden. Nu er de klar til at åbne Danmarks første børnehospice, oplyser hospicechef Thomas Feveile:
- Et hospice til børn skal både rumme et personale, der er eksperter i symptomlindring af uhelbredeligt syge børn, og samtidig skal det have nogle rammer, der gør, at børnene kan være børn. De skal kunne lege, komme ud og klatre og være på legeplads. Det er vigtigt, at de får mulighed for at gøre nogle af de ting, de også gør derhjemme, hvis de kan. Der, hvor sygdommen sætter begrænsninger, vil det være personalets opgave at se muligheder, siger Thomas Feveile.

 
Sank Lukas Stiftelsen kaster sig ud i projektet, selv om man ikke har erfaring med palliativt tilbud til børn.
- Vi har store erfaringer på voksenområdet, men ikke på børneområdet. Derfor har vi nedsat en gruppe, der arbejder på at finde ud af behov, og hvordan personalet skal sammensættes, siger Thomas Feveile.
Man regner i første omgang med at børnehospicet skal have plads til fem-otte børn og deres familier. Der bliver både tale om pladser til børn, der er i livets afslutning, og pladser til børn, som er på et palliativt ophold, oplyser Thomas Feveile til Kristeligt Dagblad.