Børnehavebørn som besøgsvenner på hospice

23. januar 2018
I Bandholm Børnehus mener man, at døden er en naturlig del af livet, som ikke skal skjules for børn. Derfor besøger børnehaven jævnligt Svanevig Hospice og får gangene til at genlyde af fællessang.

Når børnene fra Bandholm Børnehus lægger vejen forbi Svanevig Hospice med madpakker og smurte sangstemmer, så er det som at få besøg af livet udefra.


"Patienterne får glæde i øjnene, når vi synger, og når de ser børnene fjolle rundt på gulvet og ikke kan sidde stille længere" fortæller Pia Rasmussen, der er leder af Bandholm Børnehus, til magasinet "Børn og Unge", som lige før jul fik lov at tage med på besøg.


Og det er ikke bare en god oplevelse for patienter og pårørende, at børnene kommer på besøg. Børnene oplever også besøgene som noget rart og fortæller, som du kan se i videoen herunder, at de godt kan lide at komme der fordi, "det er hyggeligt" og "man får noget at spise".


"Børnene ved godt, det er en helt anden kontekst, når vi kommer ind i fællesrummet på hospice. Når den første patient kommer, så bliver de ekstra stille. De er ikke i tvivl om, at det ikke er et sted, hvor man løber og råber, og sangen foregår mere stille og roligt," forklarer Pia Rasmussen om børnenes opførsel under besøgene.


Se videoen og kom med børnene på besøg.



Du kan læse mere om besøget fra Bandholm Børnehus og de overvejelser, pædagogerne gør sig omkring samarbejdet med Svanevig Hospice i magasinet "Børn og Unge" (se side 29)