Børnehospice - et sted børn lever

19. august 2015
Journalist Ditte Faber tegner søndag den 16. august et længere portræt af Victoria på fire år og hendes familie - om hvordan Victorias sygdom påvirker hele familiens liv


Når ens datter eller lillesøster lider af en alvorlig lungesygdom og immundefekt, der isolerer hende fra den almindelige verden, så påvirker det hele familiens liv og det er hele familien, der kunne have gavn af aflastning og støtte på et børnehospice.


I forbindelse med, at Sankt Lukas stiftelsen til november åbner dørene til "Lukashuset", har journalist Ditte Faber fra Berlingske besøgt Victoria på fire år og hendes familie for at møde en af de familier, der kunne komme til at nyde godt af et ophold på Danmarks første børnehospice.


De fortæller historien om, hvordan de sjældent har mulighed for at lave noget sammen som familie og om, hvordan det påvirker både Victoria, forældrene og de to raske søskende at have alvorlig sygdom tæt inde på livet.


Du kan læse hele beretningen på Berlingskes hjemmeside og se et kort tv-indslag med familien, hvor også hospiceleder, Thomas Feveile, fortæller om planerne for "Lukashuset". Klik her og kom direkte til historien.