Bog får flot anmeldelse i Psykolog Nyt

09. februar 2013
Livet før døden beskrives som flot og "spændende. Men psykologvinklen mangler.

"Livet før døden" beskrives som flot og "spændende. Men psykologvinklen mangler.

- I "Livet før døden - 20 år med hospice i Danmark" fremlægges dansk hospicebevægelse som en imponerende succeshistorie.
Det skriver psykolog Niels Peter Agger i sin anmeldelse af antologien i Psykolog Nyt under Dansk Psykolog Forening. Bogen blev udgivet af Hospice Forum Danmark sammen med Unitas Forlag i anledning 20-året for etableringen af det første hospice i Danmark.
- Antologien beskriver flot historien gennem 20 afsnit, hvor vi når rundt i det brede felt, skriver han og fortsætter:
- I bogen udfoldes hospicefilosofien via spændende faglige artikler skrevet af præster, læger, sygeplejersker, hospicearkitekter mv. Det frivillige arbejde omtales grundigt.
- Spændende er også afsnittet om "Kunstnere på hospice", som omfatter 100 kunstnere, der optræder gratis med foredrag, sang og musik.
Der er dog malurt i bægeret, for Niels Peter Agger mangler den psykologiske vinkel i bogen, der ellers kommer hele vejen rundt om det tværfaglige arbejde på hospice.
- De palliative psykologer brillerer ved fraværet i fremstillingen af hospiceudviklingen - selv om Danmark internationalt er enestående ved, at psykologer har dødsområdet som et veletableret sundhedspsykologisk arbejdsfelt med ca. 40 stillinger, skriver han.

Læs hele anmeldelsen her.