Boganmeldelser

25. marts 2009
Anmeldelse af 3 bøger af Rikke Høgsted

Rikke Høgsted
Har en solid teoretisk uddannelse som psykolog. Har ligeledes en god og alsidig klinisk baggrund som psykolog, med medmenneskelige relationer på mange niveauer og i forskellige sammenhænge.
Hun har udgivet tre smukke og nyttige "hjælp til selvhjælp" bøger, som Hospice Forum Danmark meget gerne vil anbefale, eftersom bøgernes fokus er i fuld overensstemmelse med organisationens virksomhedsområde.

Med kærlig hilsen.........Mine ønsker for den sidste tid!
"Til trods for at døden kommer til os alle før som siden, er det for mange mennesker en stor udfordring at forholde sig til sin egen død. Tanken om, at man en dag ikke længere vil være en del af livet, kan være både abstrakt og skræmmende." (Rikke Høgsted).
Bogen forsøger med korte oplæg og konkrete spørgsmål at gøre det lettere for det enkelte menneske -og hans eller hendes familie- at forholde sig til den sidste del af livet, og til hvad der skal ske, når døden på et tidspunkt indtræder.
Bogen kan således også være en rigtig god hjælp til de indlagte på Hospice, eftersom den kan bidrage til at få sat ord på det, der kan være svært at sige til sine nære pårørende. Samtidig kan den hjælpe med at få taget stilling til livet, der var, og de praktiske omstændigheder i forbindelse med døden.

Sorgbogen.........Få det bedste af fortiden med ind i fremtiden.!
"At miste et menneske, som har stået en meget nær, kan føles som at miste en del af sig selv.
For personen var måske det menneske, der plejede at følge med i alt, hvad man gjorde....... Eller det menneske, som holdt en i hånden den gang, hvor....... Det menneske, som kendte en bedst af alle, og som ubetinget elskede en og troede på en". (Rikke Høgsted).

Mindebogen.........Gør mindet levende gennem ord og tanker!
"At skrive en mindebog er en måde at holde historierne i live på, dokumentere livserfaringer og værne om de værdier, personen stod for. I arbejdet med bogen vil man ofte opleve, at man lærer den afdøde endnu bedre at kende. Samtidig vil man kunne erfare, at man også lærer sig selv og sin slægt bedre at kende. - At lave en mindebog kan således være en levende og lærerig proces. (Rikke Høgsted).

 

Såvel Sorgbogen som Mindebogen har til formål at hjælpe pårørende i sorgen over at have mistet et nærtstående menneske, til at bære sorgen videre i livet og til at skabe et varigt og nuanceret minde om afdøde.
Bøgerne kan således være en rigtig god hjælp også for de nære pårørende, når deres kære, der har været indlagt på Hospice, har sagt livet farvel. Bøgerne kan være en støtte i sorgprocessen og kan hjælpe med at få levendegjort minderne om afdøde.
Bøgerne er udgivet på Dansk Psykologisk Forlag