Borgere arbejder på at oprette to nye hospicer

26. februar 2012
Rift om ekstra hospice-pladser

Rift om ekstra hospice-pladser

Der er rift om at få lov at dø på et af de tre hospice i Region Sjælland. Faktisk er efterspørgslen så stor, at yderligere to byer har lagt billet ind på at få et hospice, skriver Dr.dk Sjælland.

Det er en kreds af borgere i henholdsvis Fakse og Borup, der arbejder på at få penge til seks hospicepladser. De seks pladser er lige præcis det antal, som staten har pålagt Region Sjælland at oprette. Men et stort flertal af Venstre og Socialdemokrater i Region Sjælland tvivler på, at økonomien kan hænge sammen med kun seks pladser. Venstres Jens Stenbæk vil hellere udvide de eksisterende hospicer:

- Vi ved fra de tre nuværende hospice, at der skal et vist antal pladser til for at sikre penge til et tilstrækkeligt vagtberedskab og i det hele taget få økonomien til at hænge sammen, siger han.

Chefen på Svanevig Hospice i Bandholm på Lolland, Birgitte Bülow øjner chancen for at inddrage to gæsteværelser, så hun kan udvide fra 12 til 14 pladser på det smukt beliggende hospice med udsigt direkte til Smålandshavet.