Borgerlige partier ønsker børnehospice

30. april 2015
Venstre og Dansk Folkeparti vil sikre børnehospice med skattekroner, men minister siger nej

Danmarks første børnehospice åbner 1. november for uhelbredeligt syge børn og deres familier. Men penge til driften kommer fra private, og stedets fremtid er usikker, skriver MX.dk.

Børnehospicets overlevelse afhænger af finansloven, fortæller Thomas Feveile, der er hospicechef på Sankt Lukas Hospice i Hellerup, hvor de første fire pladser til dødssyge børn åbner.

- Vi kan sammen med private fonde starte det her med et begrænset antal senge i et begrænset antal år. Skal det vare ved, skal der være politisk opbakning, siger han til avisen.

Den opbakning får han fra Venstre og Dansk Folkeparti:

- I vores finanslovsudspil har vi afsat flere penge til en styrket smertelindrende indsats for uhelbredeligt syge børn, siger sundhedsordfører Sophie Løhde.

Liselott Blixt stemmer i:

- Jeg mener, at vi skal have puttet det ind i finansloven på samme måde som med et almindeligt hospice, hvor man laver en aftale med regionerne, siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører.

Men Sundhedsministeren vil satse på udgående specialisthold.

- Vi har i regeringen sat 60 millioner kroner af til, at sygehusene kan oprette flere hold af sundhedspersoner, som er specialister i smertelindring, der kan tage hjem til familierne og hjælpe dem der. Som sundhedsminister har jeg også været med til at finde 12 millioner kr. på satspuljen til, at der kan gives tilskud til aflastningspladser, hvor familier med børn, som for eksempel har kræft, kan få hjælp, siger Nick Hækkerup til MX.