Brystkræftorganisation roser hospice

14. april 2014
Positiv respons på Dansk Brystkræft Organisations udflugt til Hospice Sjælland

Positiv respons på Dansk Brystkræft Organisations udflugt til Hospice Sjælland.

- Man kan have mange forestillinger om den sidste tid og se udsendelser i TV om dagligdagen på hospice. Det kan være anderledes at besøge et hospice selv.

Det skriver Hanne Hummelshøj fra Dansk Brystkræft Organisation (BDO) på organisationens hjemmeside efter et besøg på Hospice Sjælland i Trekroner.
18 mennesker, heraf fire pårørende, havde taget imod DBO-kreds Roskildes invitation om at besøge hospicet.
- Alle oplevede det som et positivt besøg, for det var tydeligt at fornemme, at formålet med stedet er nærvær. At give stjernestunder til hinanden, også selv om tiden er kort, fortæller Hanne Hummelshøj.

Hospitalspræsten og en frivillig viste rundt og fortalte om dagligdagen.
- Der blev både vist kærestebænk og jacuzzi, og Hospice Sjælland har også en harpe-terapeut, som spiller flere gange ugentlig, fortæller Hanne Hummelshøj og indkredser formålet med et hospice:
- Udfordringen på hospice er at få lindret symptomer for både krop og sind, og det er personalet og de mange frivillige meget optaget af.

De besøgende fra DBO-kreds Roskilde blev enige om, at det er betryggende at vide, at hvis der opstår særlige omsorgsmæssige behov, så findes der steder, hvor man kan blive rigtig godt lindret.