Computerspil og iPads gjorde lykke på hospice

11. november 2013
Støttekoncert gav overskud og opfyldte Hospice Vendsyssels ønsker om tilbud til børn og unge

Støttekoncert gav overskud og opfyldte Hospice Vendsyssels ønsker om tilbud til børn og unge.

Det behøver ikke længere kun at være forbundet med sorg og sygdom, når børn og unge besøger deres kære på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn.
Forleden var repræsentanter fra en støttekoncert i Skagen, forbi med en gave. Koncerten med Musikskolens symfoniorkester og Klitkoret gav et kontant overskud på 18.000 kroner, der nu er blevet vekslet til noget meget mere konkret, skriver Kanal Frederikshavn.

Der blev købt to Ipads, seks Wii-spil og 25 eksemplarer af bogpakken "når børn mister" skrevet af psykologen Henny Nørgaard, og de blev modtaget med åbne arme af Hospice Vendsyssel.
- Vi synes, at ideen med at købe aktiviteter til de yngre pårørende, der kommer på besøg, var god. Jeg har selv været pårørende til en patient på hospice og kan godt sætte mig ind i, hvor svært og trist det kan være for de yngre at være på besøg, siger Morten Kock, direktør i Spar Nord Skagen og konferencier til støttekoncerten.

Gaverne har været på Hospice Vendsyssels ønskeliste, fordi der har manglet til de lidt ældre børn og unge på besøg.
- Et Hospice er ikke kun et sted for gamle syge mennesker. Vi har desværre også patienter fra yngre familier, hvor vi får besøg af børn i alle aldre. Vi har klodser og lignende, som de mindste kan lege med. Men vi har manglet lidt til de 8-16 årige. Derfor er vi rigtigt glade for donationen fra støttekoncerten.

- Med Ipads og Wii-spil har vi noget som de unge er trygge ved. Ipad´en kan de unge tage hen i den krog de har lyst, og den kan give dem lidt frirum fra den alvorlige situation de er på grund af, siger Morten Kock.