Danmarks første nybyggede hospice

26. september 2003
Minister løftede spaden på Fyn og lovede flere hospicer<P class=sectionintro></P>

Fyens Stiftstidende skrev forleden:
- Det er en ganske særlig begivenhed, og en særlig begivenhed skal markeres på en ganske særlig måde.

Med de ord forklarer formanden for den selvejende institution Hospice Fyn, kapelmester Børge Wagner, Odense, hvorfor man har inviteret ingen ringere end indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at tage det første spadestik til det kommende fynske hospice.

Det særlige

Ifølge Børge Wagner er det særlige, at Hospice Fyn bliver det første nybyggede hospice i Danmark, og at man netop som det eneste danske hospice har fået ikke færre end seks millioner kr. fra regeringen til byggeriet. Støtten betegner Børge Wagner som en blåstempling af projektet.

Det fynske hospice, der vil koste 35 millioner kr., skal være færdigt om et år. Det får 12 pladser til døende mennesker.
 
Link til artikel 26.09.03 i Fyens Stiftstidende's netavis efter det 1. spadestik til landets 6. hospice - artikel skrevet af Anders Mose Poulsen (link kræver abonnement til Fyn's Stiftstidende)
 
Sammen med formanden for den selvejende institution Hospice Fyn, Børge Wagner, tager Lars Løkke Rasmussen det første spadestik til landets første nybyggede hospice.
 
Lars Løkke Rasmussen var ikke i tvivl om, at Fyn får et smukt og funktionelt hospice, der vil blive et vigtigt skridt for at sikre døende et værdigt farvel.

- Fra min egen mors død ved jeg, hvor tungt det kan være, hvis det ikke foregår værdigt.

Flere hospicer

Og så lovede han, at der skal bygges flere hospicer rundt om i landet ud over de seks, der allerede eksisterer, og som tilsammen har 65 pladser.