Debat om sundhedsvæsen under pres

28. februar 2013
Det Etiske Råd inviterer til debatmøde den 15. april i Vejle.

Det Etiske Råd inviterer til debatmøde den 15. april i Vejle.

Sundhedsvæsenet er under et stort økonomisk pres, og derfor skal det overvejes meget nøje, hvad ressourcerne bruges til. Det Etiske Råd inviterer derfor til debatdag på Vejle Sygehus den 15. april 2013.

Det Etiske Råd mener, at der er behov for at fokusere skarpt på to spørgsmål: Hvilke værdier og hvilken etik skal der prioriteres ud fra? Og hvordan kan det gøres synligt, hvem der træffer beslutningerne om prioritering og hvorfor?
- Det er let at få øje på, hvem der træffer populære beslutninger om at forbedre behandlingsmulighederne. Det er straks sværere at finde ud af, hvordan det er gået til, at andre områder er underprioriterede og mangler ressourcer. Men enhver debat forstummer, hvis det er umuligt for patienter og borgere at finde ud af, hvem der har truffet beslutningerne om at nedprioritere et område og med hvilke begrundelser, lyder oplægget fra Det Etiske Råd.

Samtidig med debatdagen offentliggør Det Etiske Råd en antologi om etik og prioritering i sundhedsvæsenet med bidrag fra personer med vidt forskellig baggrund: politikere, filosoffer, sundhedspersoner, økonomer, mv.

Det er gratis at deltage på debatdagen i Vejle.