Den palliative indsats skal styrkes

25. april 2012
Store regionale forskelle i behandling af uhelbredeligt syge kræftpatienter
Store regionale forskelle i behandling af uhelbredeligt syge kræftpatienter

Der er langt færre kræftpatienter i Hovedstaden, der får hjælp fra en palliativ enhed eller hospice i den sidste tid, end der er i eksempelvis Region Sjælland, Midtjylland og Nordjylland.
Blandt dem, der blev henvist til specialiseret palliativ behandling i Region Hovedstaden, var det kun to ud af tre, som rent faktisk fik det. Det viser den første samlede opgørelse over den specialiserede palliative behandling i Danmark, skriver Kræftens Bekæmpelse.
På landsplan er det ca. tre fjerdedele af kræftpatienterne, der får den specialiserede palliative behandling, som de henvises til. Region Hovedstaden ligger ca. 10 procentpoint under landsgennemsnittet med kun 66 procent. Her er det altså ca. hver tredje patient, som må undvære den specialiserede palliative behandling, de burde have haft.
Det viser den første årsrapport fra Dansk Palliativ Database. Den beskriver den lindrende behandling af de kræftpatienter, som blev henvist til palliative enheder eller hospice i 2010, og som døde i 2010. Det drejer sig om i alt 6.041 kræftpatienter.