Det bedste palliative team

23. december 2015
Det palliative team i Silkeborg er kåret som landets bedste palliative team af "Dagens Medicin".

Æren blev givet tidligere i december i forbindelse med, at Regionshospitalet Silkeborg blev kåret som bedst i kategorien "mindre hospitaler" - æren tilfalder Silkeborg for tredje år i træk.


Det Palliative Team i Silkeborg har eksisteret i 16 år og har et tæt tværfagligt samarbejde med patientens egen læge, den afdeling patienten er tilknyttet og eventuel hjemmepleje. Tidligere var en socialrådgiver direkte knyttet til teamet, men det er for nyligt sparet væk.


Karin Stengaard er ledende sygeplejerske i teamet og hun er ked af at have mistet socialrådgiveren. "Det er et meget stort tab for vores palliative tilbud og dermed for patienter og pårørende. Ofte har de ikke selv ressourcer til at finde ud af deres rettigheder i forbindelse med alvorlig sygdom. Rigtig mange af vores patienter har igennem årene haft stor gav af og tryghed i råd og vejledning fra teamets socialrådgiver. " Siger hun til Midtjyllands Avis.


Teamet hører under Diagnostisk Center og yngre læger har haft en fast dag i teamet. På den måde lærer de om palliation og cancersmertebehandling af overlæge Dorte Lander Rasmussen.


Temaet har seks frivillige tilknyttet, som har til opgave at være besøgsvenner og tilbyde aflastning for de pårørende til alvorligt syge.


Teamet er årligt i kontakt med 360 patienter og pårørende i Silkeborg.