Det ny Sct. Maria Hospice indviet

09. december 2013
Der var fest og farver, da folk fra nær og fjern myldrede ind i den nye bygning

Der var fest og farver, da høj og lav fra nær og fjern myldrede ind i den nye bygning, som Sct. Maria Hospice Center har købt for at give alvorligt syge så optimale omgivelser som muligt i den sidste tid.

 

Det summede af liv, da folk fra nær og fjern strømmede til det ny Sct. Maria Hospice i Bredballe nord for Vejle mandag den 2. december. Her ventede hvidvin, frugt og kage i lyse og farvestrålende lokaler, der fremover skal huse mange alvorligt syge patienter og øge deres livskvalitet gennem specialiseret pleje og omsorg.

 

Sct. Maria Hospice har købt lokalerne af Danmarks Radio, der før drev radiostationen Kanal 94 herfra. Ombygningen har taget lidt over et år, og nu fremstår bygningerne rummelige og praktiske og med alt det udstyr, der er nødvendigt for at give de alvorligt syge og døende bedst mulige rammer.
De 12 patientstuer har egen udgang til terrasse og udsigt til naturen. Der er stort badeværelse tilknyttet og i patientstuen er der plads til at også pårørende kan overnatte.

 

Både patienter og personalet kan glæde sig over, at man nu er kommet ned på jorden. Hvor man før havde til huse på 1. sal i midtbyen - og derfor skulle bruge elevator for at komme ud i sansehave og by - kan man nu spadsere lige ud i grønne omgivelser.

 

Det ny Sct. Maria Hospice i Bredballe blev indviet med manér - og torsdag den 5. december flytter de første patienter ind.
- Vi har lokalerne - nu mangler der bare hyggen. Og den kommer, når vi flytter det hele herud, sagde en medarbejder ved traktementet.

 
Hospice Forum Danmark ønsker tillykke med de nye dejlige omgivelser.

 

Her er en serie billeder fra indvielsen, taget af Jakob Fynsk fra Region Syd og Svend Løbner fra Hospice Forum Danmark.