Det overgår mine vildeste forventninger

18. august 2015
Sådan lød reaktionen fra frivilligkoordinator, Annie Pihlmann, på de ca. 1.500 besøgende ved sommermarkedet på Anker Fjord Hospice søndag den 16. august.




















Der var stor interesse blandt de besøgende for de mange boder rundt på pladsen.



Allerede ved ankomsten til Fjordengen i Hvide Sande kunne man fornemme, at sommermarkedet på Anker Fjord Hospice havde trukket masser af folk op ad stolene og til marked. Pladsen foran hospicet summede af liv mellem de mange forskellige boder, der blandt meget andet bød på lækkerier som spejderpandekager, bondgårdsis eller hjemmelavede fiskefrikadeller, tombola med gevinster sponseret af lokale virksomheder og salg af flot kunsthåndværk. Lige som der dagen igennem var stor interesse for at deltage i rundvisningerne på hospice.


Hvorfor overhovedet holde marked ved et hospice?

Markedet afholdes bl.a. for at rejse penge til den frivillige indsats på Anker Fjord Hospice. Omkring 100 frivillige kører hver uge mange kilometer for at udføre en frivillig indsats på hospicet i Hvide Sande.

Det er en målsætning, at de frivillige ikke skal have udgifter forbundet med at yde en helt uvurderlig indsats og derfor bruges omkring 100.000 kr. årligt på at betale kørepenge til de frivillige. Penge, der uden ekstra indsatser som fx markedet, ville skulle tages fra hospicets driftsbudget.

Overskuddet fra markedet går derfor til dækningen af disse kørselsudgifter, mens de donationer, som i dagens løb blev givet i en særlig donationskasse, ubeskåret går til patienter og pårørende.



Stærkt sammenhold på tværs

I det daglige arbejder de mange frivillige på Anker Fjord Hospice i mindre teams med hver sine opgaver og møder ikke nødvendigvis hinanden på tværs så ofte. Derfor har en kæmpe opgave, som det har været at få sommermarkedet til at fungere, været med til at skabe nye netværk og et stærkere sammenhold på tværs blandt de frivillige.

Det har for både frivilligkoordinatoren og de frivillige, vi talte med, været en af de helt særlige sidegevinster ved arbejdet med at stable så stort et arrangement på benene. Det har været intenst og til tider hårdt arbejde at få det hele på plads, men der er en tydelig stolthed at spore blandt de mange frivillige, der er engageret i boder, kageuddeling, kaffebrygning, parkeringstjanser og meget mere.

Esben Lunde Larsen åbnede markedet og bød de

mange gæster velkomne til Anker Fjord



Der var da også en helt særlig tak til de mange frivillige, da den afgående formand for hospicets bestyrelse, Esben Lunde Larsen, i sin åbningstale sagde: "Det er fantastisk at mærke jeres kærlighed til stedet og jeres engagement i arbejdet. "


Pårørende involveret

Men det er ikke blot de mange frivillige, der har været involveret i arbejdet omkring markedet. Også flere pårørende til patienter på Anker Fjord har taget del i både forberedelser og selve markedet. I en af boderne kunne man finde smukke håndlavede kort, som en af patienterne havde lavet og som hendes mand og barnebarn solgte. Mens en anden patients 9 årige søn i dagene op til markedet havde fundet glæde i at få lov at være involveret i forberedelserne og på selve markedet var han lige som de mange andre frivillige udstyret med et navneskilt, der viste, at han var frivillig på stedet.



"Jeg vil ikke love, at vi gør det igen"

Annie Pihlmann, der som frivillig koordinator, har trukket det helt store læs med organiseringen af hele markedet, vil ikke nu og her love, at de gentager succesen næste år. Men hun tør godt spå, at de om ikke andet finder et andet fælles projekt på tværs af frivilliggruppen, ansatte og bestyrelse at kaste sig over.

For som Esben Lunde Larsen sagde i sin åbningstale, så er: "Anker Fjord et sted vi samles om. "







Frivilligkoordinator Annie Pihlmann fortæller Marianne Hansen fra Hospice Forum Danmark om arbejdet med at få organiseret det store sommermarked.