Dette er ingen nyhed, men et stærkt vidnesbyrd fra en døende

27. maj 2003
En 42-årig kvinde ligger døende på Sankt Lukas Hospice og har skrevet en kronik, som Politiken bragte 24. maj 2003. Ingen kan tvivle efter at have læst dette indlæg - det stærkeste vidnesbyrd - Benedikte Brogaard mener,&nbsp;at der simpelthen mangler en viden om, hvad et hospice egentlig er for noget.<br>

Den sidste tid

Af BENEDIKTE BROGAARD - indlagt på Sankt Lukas Hospice

»Når man er tæt på døden, er man tæt på noget meget vigtigt i livet, og måske er det derfor, et ophold på hospice kan føles meget livsbekræftende«, skriver Benedikte Brogaard fra sin stue på Sankt Lukas Hospice.

Jeg skriver denne Kronik for at gøre opmærksom på det store problem, at der ikke er flere hospicepladser i Danmark, end tilfældet er.

Da der så er røster fremme om at lukke nogle af de eksisterende pladser (den palliative afdeling på Bispebjerg Hospital) tror jeg, at der simpelthen mangler en viden om, hvad et hospice egentlig er for noget.

Og da vi er så få, der er velsignet med en plads, og en del af os er døende og dermed ude af stand til at formidle vores indtryk og erfaringer, vil jeg gerne bidrage med, hvad jeg nu kan. Det bliver så min personlige fortælling om hospice.
 
Link til hele kronikken - bragt i Politiken 24. maj 2003
 
Politiken.dk - til forsiden
 
Link til alle artikler om hospice bragt af Politiken