Diakonissestiftelsen indvier nyt byhospice

09. april 2016
Fredag d. 8. april var der inviteret til den officielle indvielse af Diakonissestiftelsens nye byhospice.



Med indvielsen af det nye byhospice råder Diakonissestiftelsens hospice nu over 16 pladser imod de 10, man har haft siden oprettelsen i 1997.


Med udvidelsen og nybygningen har det været væsentligt at skabe store rum med højt til loftet og plads til, at patienterne har god plads til besøg af familie og venner. Hospicet ligger i et villakvarter på Frederiksberg og giver dermed mulighed for, at folk, der har levet hele deres liv i byen også kan tilbringe den sidste tid i byen. Byggeriet er blandt andet muliggjort af en donation på 25 millioner kroner fra A P Møllers støttefond.


Fredag d. 8. april var der den officielle indvielse med reception, mens hospicet tages for alvor i brug mandag d. 11. april, hvor patienterne flyttes fra stuerne på det gamle hospice over i de nye omgivelser.


Der er med de 6 nye pladser på Diakonissestiftelsens hospice i alt 66 hospicepladser i Region Hovedstaden, men det er ifølge landsformand for Hospice Forum Danmark, Tove Videbæk langt fra nok. Patienterne står i kø for at få en hospiceplads og det ville matche behovet langt bedre, hvis man havde det dobbelte antal pladser.


Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen anerkender overfor TV2 Lorry behovet for, at man får kigget på den palliative indsats i regionen. Det kan både være i form af flere hospicepladser og en øget indsats omkring de palliative teams. I tv-indslaget hæfter regionsrådsformanden sig ved hospicefilosofiens fokus på, at det i behandlingen af døende ikke kun drejer sig om medicinsk behandling men også om at yde åndelig og eksistentiel omsorg.


Du kan se indslaget fra TV 2 Lorry ved at klikke her


Også Politiken har skrevet om det nye byhospice - læs artiklen her